Egyéni AT

Az autogén tréning általános leírása ITT található.

Az autogén tréning egyéni formában is elsajátítható, mely során a klienssel egyéni konzultációk keretében találkozunk. Ennek a formának a legnagyobb előnye, hogy a teljes figyelem a kliensé, ezért a módszer elsajátításának ütemezése is személyre szabott. Az alkalmak struktúrájában a kliens által hozott témakörök és élmények szélesebb körű megbeszélésére és nagyobb elmélyülésére is lehetőség nyílik.

Az egyéni AT-t elsősorban annak ajánlom, aki problémái, élményei és kérdései mélyebb megbeszélésére, vagy feloldására vágyik.

Az alkalmak struktúrája

Egy alkalom 50 perces, heti rendszeresség mellett. Alapvetően 3 fő részből áll:

  • hozott kérdések/élmények megbeszélése– közös értelmezés, tudatosítás, megértés
  • személyre szabott kitekintő gyakorlatokasszociáció, átértelmezés, összehasonlítás
  • heti új AT gyakorlatsor– ellazulás, továbbhaladás

Árak és időtartam

Több csomag is választható. Az óradíj 15.000/alkalom.

 1. Rövid alaptanfolyam: 7 alkalom

Elsősorban azok számára javaslom, akik konkrét, jól megfogható problémával keresnek. A tanfolyam során az AT alapgyakorlatait tanuljuk meg közösen, mely elősegíti a stresszel való megküzdést, illetve az egyes testi tünetek (pl. alvászavar, vérnyomás, szívritmus) kezelése esetén is eredményes. A tanfolyammal olyan eszköz sajátítható el, mely a későbbiekben bármikor elővehető, így preventív szereppel is bír.

2. Teljes tanfolyam:  12-15 alkalom

Elsősorban azok számára javaslom, akik általános javulást keresnek, illetve nehezen ragadják meg problémájukat. A stresszel való megküzdőképesség erősítése mellett a testi és lelki működéseik tudatosításával és megértésével mélyebb önismeretet, szemléletmód-váltást is céloz, vagy személyiségfejlődését szeretné támogatni, megerősíteni.

Figyelem!

Az AT 1. alkalma minden esetben egy egyéni sajátélmény alkalom, mely során megbeszéljük az érdeklődő elvárásait és céljait, emellett a módszert is kipróbáljuk. Ez a sajátélmény nagy segítség az érdeklődők számára abban, hogy eldönthessék, valóban illik-e hozzájuk a módszer.