Csoportos AT

Az autogén tréning csoportos formában is elsajátítható. Ennek a formának a legnagyobb előnye, hogy a résztvevők egymás élményeiből és visszajelzéseiből is tapasztalatot szerezhetnek, beépítve ezt a saját fejlődésükbe. Mások élményeinek megismerése általában egyéni felismeréseket is eredményez.  A módszer elsajátításában közösen haladunk, melyet szükség esetén személyre szabott javaslatokkal is kiegészítünk. Az alkalmak során a kliensek által hozott témakörök és élmények közös értelmezésére is lehetőség nyílik.

A csoportos AT-t elsősorban azoknak ajánlom, akik szívesen kapcsolódnak másokhoz, nyitottak a közös tanulásra és a csoport támogató légköre iránt.

Az alkalmak struktúrája

Egy alkalom 60-90 perces (létszámfüggő), heti rendszeresség mellett. Alapvetően 3 fő részből áll:

  • hozott kérdések/élmények megbeszélése– közös értelmezés, tudatosítás, megértés
  • személyre szabott kitekintő gyakorlatokasszociáció, átértelmezés, összehasonlítás
  • kölcsönös élménymegosztás- egymáshoz való kapcsolódás, kölcsönös visszajelzés, támogatás
  • heti új AT gyakorlatsor– ellazulás, továbbhaladás

Árak és időtartam

Több csomag is választható. A tanfolyam díja létszámfüggő, mely két részletben is teljesíthető.

 1. Kétszemélyes teljes tanfolyam: 12 alkalom (50 perc); óradíj 9.000.- Ft/alkalom/fő

Elsősorban azok számára javaslom, akik párjukkal vagy baráttal, ismerőssel közösen szeretnék megtanulni a módszert. A tanfolyam remek lehetőség egy hasznos módszer elsajátítására, közös élmények szerzése és egymás megismerése mellett. A kölcsönös visszajelzések hasznosak a kliensek saját és mások megfigyeléseinek összehasonlítására a működésükről- a hasonlóságok és különbségek összevetése fontos önismereti hozammal bír.

Javaslom továbbá azoknak, akik a személyes és csoportos AT ‘közötti’ lehetőséget választanák, ugyanis a kétszemélyes tanfolyam egyszerre tartalmazza a személyes és a csoportos forma előnyeit.

2. Kiscsoportos teljes tanfolyam (3-4 fő): 12 alkalom (60-90 perc); 7.500.- Ft/alkalom

3. Csoportos teljes tanfolyam (5-6 fő):  12 alkalom (90 perc); 6.000.- Ft/alkalom

A csoportos és kiscsoportos tanfolyamokat azok számára javaslom, akik a csoportos forma fentebb összefoglalt előnyeit szeretnék kihasználni.

Figyelem!

Az AT 1. alkalmát minden esetben megelőzi egy egyéni sajátélmény alkalom, mely során megbeszéljük az érdeklődő elvárásait és céljait, emellett a módszert is kipróbáljuk. Ez a sajátélmény nagy segítség az érdeklődők számára abban, hogy eldönthessék, valóban illik-e hozzájuk a módszer.