Autogén Tréning (AT)

Mi az autogén tréning?

Kulcsszavak: relaxáció, ellazulás, egyensúly

Az autogén tréning (AT) egy relaxációs technika, mely hatásos eszköz a stresszel való megküzdéshez. Segít az ellazulásban, és rendszeres gyakorlással az ellenállóképességet is fejleszti. Remekül használható akut helyzetek és események során, azonban a tartós, hosszútávú változás érdekében fontos a testi és lelki tudatosság, az önismeret növekedése.

Az AT elsajátítása 12 hetet igényel, mely során egymásra épülő gyakorlatokkal dolgozunk. A folyamat során a nyugodt, ellazult állapot gyakorlásával és az egymásra épülő gyakorlatok segítségével rövidtávú (pl. fennálló testi-lelki tünetek oldása- fejfájás, álmatlanság, vérnyomás, emésztés, krónikus tünetek) és hosszútávú (pl. testi-lelki egyensúly- ellenállóképesség és teherbírás növelése, kiegyensúlyozottság, életszemlélet, önbizalom és önismeret) célok egyaránt elérhetőek.

Legfontosabb eszközök:

  1. relaxáció és módosult tudatállapot
  2. figyelem és elfogadás
  3. élmények tudatosítása
  4. önálló gyakorlás

Tanfolyam formája, időtartama, ára

Az autogén tréning egyéni és csoportos formában egyaránt elsajátítható. Az alkalmak heti rendszerességűek és 50 percesek. Az árak és feltételek különbözőek:

Egyéni AT

Csoportos AT

Figyelem!

Az AT 1. alkalmát minden esetben megelőzi egy egyéni sajátélmény alkalom, mely során megbeszéljük az érdeklődő elvárásait és céljait, emellett a módszert is kipróbáljuk. Ez a sajátélmény nagy segítség az érdeklődők számára abban, hogy eldönthessék, valóban illik-e hozzájuk a módszer.